Het idee

Hello! Ik ben Adrie Notenboom (rechtsboven), de bedenker van de hello-button. Het idee voor de hello-campagne is ontstaan op de school waar ik werk en in de wijk waar ik woon. Openbare sportieve basisschool De Kameleon in de wijk Carnisse, een wijk in Rotterdam Charlois met een enorm grote diversiteit op allerlei gebieden. Ik heb veel mensen ontmoet voor wie de drempel om contact te maken en deel te nemen aan activiteiten erg hoog is. Vanwege de taalbarrière, de onbekendheid met organisaties, de cultuur die anders is dan ze zijn gewend, enzovoorts.

Toen ik verder dacht dan de school en de wijk kreeg ik een hele mooie droom: wat zou het mooi zijn als iedereen op een simpele manier met elkaar in gesprek kan komen? En dat niet alleen in Charlois, maar ook in Rotterdam, Nederland of zelfs de hele wereld! 

Het verbinden met mensen om ons heen is het laatste jaar nog lastiger geworden. Hoewel iedereen soms wel een praatje kan gebruiken, zijn er nu veel mensen die dit extra hard nodig hebben. Wil jij ook bijdragen aan een omgeving met minder eenzaamheid? Doe met ons mee en draag de hello-button!